OM ØKOLOGISKE FØDEVARER:
Kun 47 udvalgte tilsætnings-stoffer er tilladte i økologiske fødevarer(til sammenligning må fødevare-industrien i EU benytte 379 forskellige tilsætningsstoffer i konventionelle fødevarer).
Eksempelvis må guargummi (E-412) bruges til at give den rette konsistens i ketchup, salat-dressinger og andre varer.
Guargummi udvindes af planter.
EU skal have godkendt tilsætnings-stoffet til økologi, før at det må anvendes i økologiske fødevarer.
Er der tvivl om et tilsætningsstofs indvirkning på helbredet, kommer det forbrugeren til gode.
Økologien tillader så vidt muligt ikke sundheds-skadelige eller allergi-fremkaldende stoffer i dine fødevarer.
Syntetiske farve-stoffer, smags-forstærkere og søde-stoffer er forbudte, og naturlige farvegivere må heller ikke tilsættes udelukkende for farvens skyld.
Kunstige eller natur-identiske aroma-stoffer er ikke godkendt i økologiske varer – der tillades kun naturlige aroma-stoffer.
Kilde-information:
Fødevare-styrelsen, iloveøko.dk, Mats-Eric Nilsson/bogen “Den hemmelige kok” samt Danmarks Aktive Forbrugere.