OM ØKOLOGISKE FØDEVARER:

Kun 47 udvalgte tilsætnings-stoffer er tilladte i økologiske fødevarer(til sammenligning må fødevare-industrien i EU benytte 379 forskellige tilsætningsstoffer i konventionelle fødevarer).

Eksempelvis må guargummi (E-412) bruges til at give den rette konsistens i ketchup, salat-dressinger og andre varer.

Guargummi udvindes af planter.

EU skal have godkendt tilsætnings-stoffet til økologi, før at det må anvendes i økologiske fødevarer.

Er der tvivl om et tilsætningsstofs indvirkning på helbredet, kommer det forbrugeren til gode.

Økologien tillader så vidt muligt ikke sundheds-skadelige eller allergi-fremkaldende stoffer i dine fødevarer.

Syntetiske farve-stoffer, smags-forstærkere og søde-stoffer er forbudte, og naturlige farvegivere må heller ikke tilsættes udelukkende for farvens skyld.

Kunstige eller natur-identiske aroma-stoffer er ikke godkendt i økologiske varer – der tillades kun naturlige aroma-stoffer.

Kilde-information:

Fødevare-styrelsen, iloveøko.dk, Mats-Eric Nilsson/bogen “Den hemmelige kok” samt Danmarks Aktive Forbrugere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *