Ny forskning understreger vigtigheden af en tilstrækkelig tilførsel af vitamin E, når man vægttræner.

Uanset den enkeltes aktivitets-faktor og fysiske udfoldelser bør man naturligvis sikre et tilstrækkeligt indtag af vitamin E.

Hvorfor er vitamin E så vigtigt?

E-vitamin fungerer som en stærk antioxidant, og modvirker/afbøjer derfor ophobningen af frie radikaler, og har således en beskyttende effekt på celle-membranerne.

I forbindelse med hård træning sker der skader på cellernes membraner udover skaderne fra de almindelige metaboliske processer.

Stimulering af muskel-fibre ved eksempelvis tung vægttræning medfører en nedbrydning af fibre og påvirker cellerne på grund af den omfattende stress-respons.

For at genopbygge fibre og celler(hurtigere og effektivt i forhold til ens øvrige sundheds-tilstand) skal man sikre et tilstrækkeligt indtag af kvalitets-energi fra vitale ernærings-komponenter, herunder vitamin E.

Ligeledes er væskeindtag og tilstrækkelig hvile en forudsætning for at kroppens muskler kan blive større og stærkere.

Træningen gør det ikke alene, men er naturligvis en vigtig del af ligningen.

Celle-membranerne heler hurtigere hvis der er optimale mængder vitamin E tilgængelig i organismen, men hvis ikke dette er tilfældet vil cellen opleve at blive stresset og ende med at gå til grunde.

Intakte cellemembraner opretholder den bio-kemiske regulering som tiltænkt.

Jeg anvender selv et produkt med blandede tokoferoler(der findes otte former af vitamin E) – da alfa og gamma understøtter forskellige dele af immun-forsvaret.

Vær venligst opmærksom på dette, da langt størstedelen af de tilgængelige produkter udelukkende indeholder alfa-tokoferol.

Kilde-information:

Free Radical Biology and Medicine, maj 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *