Oprettet af JCH tir, december 10, 2013 20:25:43

Glædelige nyheder!

Jeg fik, efter længere tids ufrivillig pause(cykel-styrt/kræft-diagnose), genoptaget min squat-karriere i eftermiddags.

Jeg har ikke trænet squat(back) uden bænk(box) siden 16/12-2012, hvor jeg havde kæmpet mig tilbage på 88 kg(5×5 fundament-program) med godkendt teknik efter mit styrt(mountainbike/beskadigede venstre knæ og håndled) i maj 2012.

Sidenhen modtog jeg en kræft-diagnose, hvilket udsatte min tilbagevenden yderligere.

I dag, fik jeg efter en grundig opvarmning lyst til at prøve, og jeg fik gennemført 5 sæt x 10 repetitioner m. 40 kg. uden problemer med opspænd og dybde.

Træningen blev gennemført på 18 minutter, alt inklusive.

For pokker, hvor er det opløftende!

Nu må jeg være opmærksom på, hvordan kroppen reagerer på den øgede mængde stress og en mere intensiv udmatning i de kommende måneder.

Hvis alt forløber som ønsket og håbet, så er jeg for alvor tilbage i “The Iron Game”, hvor squat og dødløft er en ufravigelig bestanddel af den ugentlige rutine.

Sikken fantastisk følelse!

Jeg havde ellers en målsætning om at påbegynde squat-øvelsen d. 1/1-2014, men jeg var åbenbart lidt foran planlægningen.

Jeg har været særdeles påpasselig i tiden efter diagnosen og operationen(risiko for sports-brok), dog har jeg i de seneste måneder koncentreret mig om den tekniske træning med lav belastning for at øve bio-mekanik, dog har frekvensen været uregelmæssig.

Jeg er noget lettere i dag, i forhold til dengang jeg styrtede i maj 2012, og jeg er sikker på, at denne vægt-reduktion har medandel i, at knæets funktions-evne er markant forbedret, da en vægt-reduktion medfører en mindre mekanisk belastning.

Desuden ernærer jeg mig så anti-inflammatorisk som overhovedet muligt.

D. 26/3-12 blev jeg vejet, og hermed følger oplysninger fra dengang og frem til seneste vejning.

Jeg vil i fremtiden offentliggøre mine vejninger kontinuerligt, hvilket vil hjælpe mig mentalt i bestræbelserne på at kæmpe mig tilbage til fordums styrke.

D. 2/1-2012: 102,5 kg.

D. 26/3-2012: 98,5 kg, heraf 86,7 kg FFM, Fedt% 7,4/VF% 2(organfedt).

D. 16/11-13: 90,8 kg(jeg har ikke vejet så lidt siden gymnasie-tiden), heraf 76,6 kg FFM., Fedt% 11,3/VF% 3 (organfedt).

Fra ovennævnte vejning i marts, og frem til ultimo august 2012, cykel-trænede jeg sammen m. en klient, der havde et ønske om at gennemføre Århus-København(Danmarks længste cykelløb, distance 375 km), hvilket vi gjorde sammen d. 1/9-12.

De mange trænings-timer på cykel, samtidig med, at jeg ikke kunne vægt-træne p.g.a. håndleds-skaden efter styrtet i maj 2012, medførte et stort vægttab/tab af FFM, som faktisk er fortsat frem til den seneste vejning.

Dog har jeg stabiliseret andelen af FFM i forhold til total-vægt i de seneste måneder.

Det er særdeles interessant, i forhold til mit daglige behov for energi, at den store andel af FFM på 86,7 kg medførte et indtag på omkring 4850-4900 kcal. for at tilgodese mit energi-behov.

Sammenlignet med i dag, hvor jeg har mistet 10,1 kg FFM, medfører dette tab, at den daglige tilførsel af energi må reduceres til omkring 4050-4100 kcal., altså næsten 1000 kcal. færre pr. døgn.

Jeg overvejer i øjeblikket mine kortsigtede og langsigtede målsætninger, og jeg vil offentliggøre disse, når jeg er klar til det.

Det vil jeg også opfordre andre til at gøre, da det forpligter at dele ens personlige målsætninger med omverden, hvilket medfører det nødvendige overskud og den nødvendige fokusering, således man kan overvinde den enkelte dags udfordringer.

Må I alle opleve en fremragende aften!

Mvh. Jon, JCH Ernæring & Træning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *