Oprettet af Tommy Nahne Brodersen man, maj 26, 2014 12:51:53

Hejsa Folkens..

Nå, så kommer der lige en løbsberetning på hvordan min officielle Marathon nr. 2 er gået.

Den første jeg løb, var Åbenrå Bjergmarathon, på 5 timer og ca. 6 min. (Må ikke lige hænges op på det, da jeg ikke husker det helt præcis) Dengang løb jeg 4 uger inden 10 km, 3 uger inden 20 km, 2 uger inden 30 km, og så løb jeg Marathon, og tog til Fodboldkamp bagefter som målmand, tabte hvis med 14 mål og noget, jeg var så øm i benene at når jeg troede jeg flyttede mig i fuld længde, så var det nok blot 30 cm.

Hehe. Det burde være optaget til Youtube, Griner over minderne. Nå tilbage til det jeg ville skrive om. Forberedelserne og grunden dertil.

Det startede her for 3-4 mdr. siden jeg endelig blev overtalt til at tage med, Hjemmeværnet Team Marathon over og løbe Copenhagen Marathon.

Da man vidste jeg havde løbet ultra løb før. Det tænkte jeg jo at jeg sagtens kunne træne mig op til, men, jeg havde lige glemt at når man fik et arbejde med 50-55 timer i ugen plus transport tid, så var det nok ikke helt så nemt.

Puha, en hård omgang træning jeg har skulle igennem. Jeg startede med at sige 4-5 gange i ugen så er jeg i topform til løbet, i det jeg i efteråret sidste år havde gennemført 6 timer’s løb Grenå med min højeste kg. nogensinde, med 100 kg plus. men realitet endte med at jeg via mit nye arbejde, og hjemmeværn og endda Bowling så var det svært for mig at få det til at hænge sammen med de 4-5 løb i ugen.

Så jeg tog en hård beslutning, jeg havde jo sagt ja, så må jeg jo bare nedtone mine forventninger, og derved træne mindre men stadig efter at kunne gennemføre et Marathon.

Det jeg gjorde var så at sige, de uger jeg ikke havde så meget at se til løb jeg 3 gange i ugen, og 2 gange i ugen hvor der var travlt. Så jeg havde delt det sådan op at jeg løb et Langt løb, i ugen mindst, og så tog jeg en max 5 km hastighed løb (hyggeløb), og så en tempoløb i distance 7-12 km. Kom and på hvor meget tid jeg havde at gøre med. mine tempoløb og lange løb trænede jeg i så vidt mulig i hård kuperet terræn, så jeg kunne træne mine ben på den måde. Det var aldeles svær at holde sit løbe tempo op ad bakke, men jeg bed tænderne sammen og sagde til mig selv at det var dagens første styrketræning på mine muskler og vilje til at bakken ikke skulle knække en. Det var sku meget sjovt at gøre det på den måde, at man havde en mental kamp med bakkerne.

Ernæring har jeg ikke ændret det store op til løbet, det havde jeg ikke rigtig overskud til, men da jeg startede på arbejde, har jeg spist 2 frugter til morgenmad, har 3-5 stk. frugt med i bilen, som snack, 1,5 – 1,75 liter blandet fun saft med og drak det hver dag.

Derudover havde jeg jævnlig en bakke druer med, som snack, eller en pose skrællede gulerødder stykker 300-400 gram.

Middagsmaden var 6 skiver rugbrød i starten, men er nede på 3 nu. Aftensmaden portion var før nok 1-5 til 2 store portioner må jeg nok erkende, hvor den er nu 1 stor portion og så er det slut. Jeg kan ikke rigtig få mere ned.

Så som sagt har jeg ikke lavet noget om på min kost, bare tilsat noget sundt som så har påvirket de andre 2 hovedmåltider med tiden.

Min mentale forberedelse og søvnrytme, da var jeg mental klar, da jeg vidste hvad jeg gik ind til, og ud fra mine træning pas, tog jeg og besluttede mig for en strategi for løbet, Søvnrytme, der skulle jeg have mine 7,5 – 8,5 times søvn hver nat, og det holdt jeg undtage 1-2 nætter i de mdr.

Dagen Før, og op til løbet.

Vi kørte en flok østjyder mod København lørdag kl.13.30, hvor vi skulle overnatte med andre Hjemmeværns folk på en kaserne.

Det startede med at præsentere os over for hinanden, da jeg var den nye ud af de andre 3 personer i bilen, og så skulle vi så hente en HJV, medlem fra Odense. så vi endte på 5 i bilen, nøj vi snakkede om alt muligt som om man skulle tro vi skulle dø, dagen efter. vi snakkede om alt mulig crap, som var helt lige gyldigt. Det var nok fordi vi alle sammen var spændte og havde lidt sommerfugle i maverne.

Vi kom til KBH. ved 17.15 tiden hvor vi hurtig tog en beslutning om at tage ind forbi boderne med de mange tilbud af, sko, sokker, bluser og meget-meget mere løbe gejl. Jeg brugte 150 kr. på en gel holder med en lille taske og en nr. bælte hvor der var plads til gel. som jeg faktisk brugte under løbet med stor succes. I stedet for at man havde de sikkerhedsnåle at slås med. Derefter tog vi over på kasernen og underbragte os i de formøsse feltsenge og sovepose vi havde medbragt. kl.18.30 var der Pasta Fest, med kød sauce med silleri og porer, majs, Væske indtag havde jeg planlagt at drikke 2 liter vand hver dag og gerne ½ liter før sengetid, startede 3-4 dage før, og så velkomst tale af arrangøren af denne event med Hjemmeværnet Team Marathon.

Han kunne fortælle at vi havde 106 tilmeldte løber på et max tidspunkt, men endte på 96 løber den aften, og at han havde fået at vide officielt at vi var det største løbehold der deltager til Copenhagen Marathon. Det er sku flot, synes jeg at vi kunne gøre dette. Og så fik vi de sidste detaljer på plads før løbet og så var jeg klar til løbet. efter maden tog vi på en lille spadseretur ned i byen og købte os en velfortjent premier is, mens vi kiggede på alle de Københavner. Hehe. Da vi kom hjem, så begyndte jeg at lægge løbetøj frem, skoene, og tape, gels, sætte nr. på bæltet jeg havde købt, så alt var klar når jeg stod op om morgenen. Da vi skulle op kl. 6 og have morgenmad. kl.8 hoppede vi ind i 9-10 lastbiler hvor alle løber blev kørt direkte ind på løbsstrækningen lige før start/mål linjen, så alle dem der var 1 time før tid så os komme bragende i lastbiler og over 90 personer hoppe ud af lastbilerne i samme dragt, det var en fed oplevelse der giver gåsehud op af armene.

Så lignede vi op, ved den stand der var lavet til os, og stillede op i geled og rækker. så kom de Høje herrer og sagde nogle motiverende og bevingede ord. Vi endte med at 93 deltager stillede op til løbet og 91 gennemførte efter hvad jeg fik at vide. 1 løb med Diarre, men måtte udgå senere på løbet og den anden fik et smæld på de første brosten ved 4 km ca. i det ene knæ, hvor han fortsatte til 22-24 km og blev sent ud af lægen da de så skaden, Nøj han var sur over ikke måtte løbe videre, dagen efter ved lægen skrev han at det var korsbåndet der havde fået en revne. og at han stadig var ærgerlig over dette, følte han svigtede holdet. Men så fik han så også over 80 tilbagemeldinger på at det var det klogeste han kunne gøre for at motivere ham til næste års løb.

Nå, det var lige en lille sidesprings historie, som jeg synes var relevant, at når man mærker noget i kroppen og det gør ondt, så stop op og undersøg det, i stedet for at gøre skaden være. Blot en lille reminder. Til dem der bare knokler der ud af og vil have de hurtigste resultater. Efter denne parrade hvor vi alle stod i rad og række, så fik vi tisset af og begyndte at bevæge os hen mod startlinjen og finde den gruppe pacere, vi ville følge for at nå i mål til en bestemt tid, jeg stillede mig sådan lidt naivt op 3 timer og 50 min tror jeg sammen med min makker, som vi ville følges ad, de første 7-8 km. da vi havde samme målsætning på slut tiden. han var bare omkring de 50. Jeg havde inden sagt at mit mål var at gennemføre, men hvis alt gik godt, så ville min tid blive mellem 4 timer og 20-30 min ifølge mine trænings data, som jeg havde analyseret og beregnet mig lidt frem til. Så den eneste grund til jeg stillede mig længere fremme var for at sikre mig at jeg kunne løbe fra start og ikke skulle gå de første mange meter før jeg kunne løbe da de vare flere tusinde personer bag mig. Det var helt vildt at opleve så mange mennesker på en gang og så alle de jublende tilskuer der stod og heppede og motiverede os.

Plan for løbet.

Jeg kunne ud fra mine beregninger af mine træning ‘er regne frem til en sluttid på 4 timer 20-30 min afhængige af hvilke trænings pas jeg tog, ca. 9,7 km/t. Så jeg valgte at være optimistisk, og løbe med en fart på 5 min 30-35 sec.( ca. 10,5-7 km/t) og de km, med væske depot bruge max 30 sec for at indtage væske og mad, energi drik. Det ville jeg gøre indtil halv Marathon, hvor jeg derfra ville tage og analysere via min puls gennemsnit og hvordan mine krop den havde det, så jeg kunne sænke farten lidt der, og igen ved 30 km. hvis nødvendigt, så fremdeles.

Jeg havde trænet lidt med gel indtag, og vidste at jeg max kunne presse 1 ned pr. 5,5 km. så jeg tog den sikre løsning, spiste en pr.6 km jeg løb plus minus 500 meter. vand 2 glas og 1 energi ved vært depot og lidt frugt. Salt tablet 1 før løbet, og 3 med på løbet, en pr 10 km jeg løb.

Jeg mener bestemt og husker at jeg fulgte disse planer for mad og drikke indtagelser, som planlagt. Selvom jeg på et tidspunkt følte jeg skulle kaste op, men gjorde det ikke. 🙂

Under Løbet.

Så gik Starten, maven vendte sig lige 4 gange og så stod vi stadig der og gloede på de første løbere der susede af sted. Men der gik nok 2-3 min før vi kunne begynde at bevæge og med små skridt frem ad, så det endte med at gå 5 min før jeg røg over startlinjen efter startskuddet.

Jeg følte mig stiv i kroppen i starten, som om jeg havde mælkesyrer i kroppen, men det var nok alle de spændinger i musklerne af begejstring, jeg havde ved den oplevelse at løbe med så mange mennesker på en gang. Men efter 500-700 meter begyndte det at løsne op og jeg begyndte at kigge på uret så jeg kom ind i en rytme som planlagt, og efter første km, så havde jeg fundet rytmen, og så gik det derud af, som jeg kan se på mit ur data, så 5 min 29-39 sec. pr. km. og det var indtil 16 km, jeg holdt den snit, jeg holdt depot pauserne på 35 sec, og det var nok fordi jeg gjorde som mange andre, tog de første depoter i stedet for og tage de sidste, typisk, at man først lærer det efter 2-3 depoter, så det kun tog 20-30 sec. 🙂 hehe Jeg, kunne se at min puls var for høj og satte farten ned til 10,2-4 stykker, og tiden pr. km. lagde på 5 min. 39 sec til 5 min. 47 sec. som jeg holdt 4-5 km. havde en tissekontrol på 19 km, ca. hvor jeg havde helt klar tis, som indikerer at alt er som det skulle være. Super fed oplevelse at få det bekræftet der. Jeg mistede min rytme grundet tissepausen, og kom ikke helt op i samme rytme som før, og havde derfor skiftende tider pr km. fra 5 min 37 sec, til 6 min 12 sec helt op til 24 km. ca. ved 22 km, havde jeg de første krampe antagelser i venstre lægmusklen, som lurede i baghovedet hele tiden på at den snart ville gå i krampe. så fra 24-28 km går det faktisk rigtig godt, kan holde truslen af lægmusklen nede og presser den til grænsen løber forskellige km tider der, 5 min, 44 sec til 6 min 29 sec. afhængig af brosten og broer, og regn der begyndte at dryppe, og temperaturen begyndte at falde.

Da mærkede jeg et stræk i højre for lår, lige ved at gå i krampe og var med det samme nede og strække den ud, og regnen tog stille og rolig til de næste km, og jeg blev mere og mere våd, og jeg prøvede efter udstrækningen at komme tilbage til min gode rytme, at det måtte jeg erkende at det kunne jeg ikke og det var slut nu med den super fart og tid jeg kunne have kommet ind på. Men det vidste jeg jo inders inde, og der var jeg 4 timer 10 ca, da det var de pace løber som jeg så sidst løbe forbi mig, så jeg vidste jeg var 10-20 min foran min forudsagte tid. og bare skulle finde den bedste rytme jeg kunne klare og holde ud og køre den sikkert hjem, så jeg gennemførte og ville slå min personlige rekord. Ved 29 km, der var jeg stort set total gennemblødt i overkroppen og var kun fødderne der var lidt tørre endnu, og der fik jeg så mit venstre for lår til at gå i krampe og da fortsatte jeg med lav hastighed, til det gik væk, for jeg var bange for at stoppe op, og strække ud, at jeg ikke ville kunne løbe igen, jeg frøs og var kold. Tiderne på de næste 3 km svingede gevaldigt, fra 8 min pr. km til 6 min. 42 sec. Det gjorde vildt ondt, og havde svært ved at finde det positive i mit løben. Men så kom forløsningen ved 32 km, til 36 km fandt jeg en rytme omkring de 10 km i timer, 6 min pr. km. og følte jeg fløj af sted, og det regnede mere og mere. Og jeg var ligeglad, husker ikke så meget der, for jeg fandt ind i min osteklokke og løb bare som på en normal dag stille og rolig, tænkte ikke på noget, hverken mine ømme ben, kolde muskler, vablerne, eller lign. så ramte jeg muren da det fra en relativ slem regnvejr blev til styrtende regn vejr, og piskede med dråber ned på min ømme lår, på hovedet og skulderne, og man kunne bare se hvordan vandet rendte i stråler af ens T-shirt som om der var små vandhaner der løb rindende vand ud af konstant. Det gjorde at jeg ramte muren som man pænt kalder den, derfra havde jeg ikke mere at give af, og valgte bare at gennemføre med tider pr. km. på 6 min. 31 sec til 7 min 33 sec. og så løb jeg den hjem på sikker stil, var nede og gå en enkelt gang, da jeg var mental presset og frustreret, men kom i gang igen med at løbe.

Den sidste km, løber man over en bro, så man kan se ned til alle de løber der er på vej hjem fra mål området, som allerede har gennemført, og man kan se opløbsstrækningen, der nød jeg bare den sidste km, som om jeg var vinderen af løbet, det var en sejr for mig gennemføre med den lave træning jeg havde, og det var en sejr at jeg sluttede på 4 timer og 32 min, 4 sec. og sådan set overholdt min analyse fra de træning ‘er jeg havde.

Jeg var vildt glad for min præstation. Som man også kan se på de video klip, og billede af mig på ruten og da krydsede stregen. Det kan ses på http://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=2186 så bare find mig (Tommy Nahne Brodersen) og klik, så kan i se mit diplom, printe det ud, eller se splittiderne som man faktisk kunne følge online under løbet via en app, som virkelig var sjovt at man som tilskuer kunne finde optil 15 løber at følge dem live via den app.

Tak for dem der støttede mig, Vibeke Knudsen, Jon(JCH Ernæring & Træning), Jørn Sørensen(Hjemmeværnsmand).

Efter Løbet.

Da jeg kom over stregen var der så mange løber der lå og stod over det hele og jeg anede ikke en skid, jeg var helt flad for energi, så lige pludselig stod en kvinde med, en skulder plastik omslag som hun bandt om min hals og sagde flot løbet unge mand, du gjorde det sku godt i denne regnvejr, og hun var selv drivvåd, imponerende. mit svar var hvis, 1000 tak for den gode service, hvad fanden var det for et svar at gi?? hehe så tumlede jeg lidt videre og så stod en ældre herre og gav medaljer ud og han gav den sidste han havde i hånden til den der var foran mig, og jeg kan huske at han sagde, der er desværre ikke flere han kunne hente, så jeg tumlede 4-7 skridt videre og så støtte jeg på en yngre teenager pige, som stod smillede over hele ansigtet, du skal da hvis lige ha en medalje hva, så kiggede jeg på hende og det eneste jeg formåede at svare var Tak. jeg registrere det vist ikke helt.

Derfra gik jeg den lange tur om til vores telte som hjv. havde stillet op, det føltes som 10 km, og kæft jeg frøs og var kold, og det regnede som en jeg ved ikke hvad. I teltet fik jeg sat mig ned, og tænderne blafferede lidt og jeg smed alt det tøj jeg kunne tillade mig og tog så den T-shirt og jogging sæt jeg havde med på og det var rart at få lidt tørt tøj på, men stadig møj koldt, ingen varme, men jeg kom op og stå, fik en bolle med salami og 3 protein bar, 1 gel til lidt hurtig energi som jeg havde gemt.

Så gik der 1 time 1,5 time før vi fik lastbiler ned til os, så vi kunne transporteres tilbage til kasernen som også tog lidt extra tid, da byen var spæret grundet løbet, og så et varmt bad og så gik turen hjem ad, hvor var vi alle stille og trætte og sov lidt undervejs osv. Men sikke en oplevelse at være med i et fællesskab, om at deltage til noget så stort. Det er helt klart noget jeg vil huske tilbage på som en af de bedste oplevelser jeg har prøvet i mit liv.

Rekord:

Ny Personlig rekord på den Officielle tid 4 timer 32 min 4 sec. (I følge uret 4 timer 16-17 min. 41,2 km.)

På langdistance løb; Ny rekord i Løbeindex på 55, skridt længde på 103 cm, 9,8 km/t. hurtigste gennemsnitlige tid, som er 6 min 7 sec min/km. Højeste Cadence på 158 skridt pr. minut.

Så det er rigtigt meget godt i det her løb som jeg kan tage med som en fed oplevelse.

Der er intet jeg kunne have gjort bedre i dette løb, set bort fra træningen op til løbet, og rengvejret som slog mig omkuld. Vejr udsigten sagde 2-3 mm regn, som så blev til 17 mm regn. AV AV.. siger jeg bare. Tror også Jon kan give en god forklaring hvorfor mine muskler begyndte at krampe, da regnen og temperaturen faldt og jo mere kold jeg blev, jo dårligere blev mit løb. 🙂

Jeg fandt ud af at jeg løb 2 km længere altså 44,2 km, da jeg tog hensyn fra de bagkommende løber og løb i ydre siden af løberuten og det kostede mange meter da, jeg bagefter fandt ud af at strækningen er målt 30 cm fra kantstenen af, og man løber på 3-4 meter bred vej, det var ikke klogt gjort set i bakspejlet. Hehe.

Det var alt for denne gang, er ikke ligge 100 meter mester til at skrive, men det var alt hvad jeg kunne huske og finde på. 🙂 Beklager for skrive fejl og forkerte stavede ord. Har brugt 3 timer på det her skrivelse. men håber at det går and, smid gerne en kommentar, så jeg evt. kan ændre det til det bedre.

Løbsdata fra Polar uret RC3 GPS.

Det er så for nørderne. 🙂

Distance; 44,21 km. Duration; 04:32:15 (hh:mm:ss) Kcal: 4334 Puls Gennemsnit; 162 (forventet 158-160 før løbet.) Puls max; 175 Puls min; 113

Running Index; 55 (Record på langdistance, 51 var den højeste) Skridt længde; 103 cm (101 cm før.) Speed avg; 9,8 km/t Speed max; 14,9 km/t Pace avg; 6 min 7 sec. pace max; 4 min 1 sec. Cadence Avg; 79 Cadence max; 94

Altitude min; -1 Altitude Avg; 18 Altitude Max; 94 Ascent; 670 m. Fedt % af Kcal; 11% Training load; 559

67 % af løbs tiden i puls zone 4, 3 timer 2 min 27 sec. 30 % af løbs tiden i puls zone 3, 1 timer 21 min 58 sec. 3 % af løbs tiden i puls zone 2, 7 min 41 sec.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *