Oprettet af JCH man, marts 31, 2014 22:40:51

Hermed følger, som lovet, den totale distance, det totale energi-forbrug og det totale antal minutter, jeg har cyklet i marts måned.

Min totale distance: 256,09 km.

Mit totale energi-forbrug: 11.188 kcal.(heri er ikke inkluderet efterforbrændings-effekt baseret på intensitets-zoner)

Mit totale antal trænings-minutter: 626 min.(jeg har rundet op)

Ovennævnte data er fremkommet ved at cykle på 11 dage ud af månedens 31, hvilket giver organismen tid til at restituere.

Kun en udhvilet organisme, kan man presse til det yderste!

Det er meget vigtig lærdom i forhold til forebyggelse af sygdom, opretholdelse af en optimal funktionsevne og i forhold til præstations-optimering.

Jeg prioriterer sub-maks-tempo-træning/nærmaks-tempo-træning særdeles højt, da kortvarige tempo-ture er langt mere sundhedsfremmende, end langdistance kredsløbstræning med begrænset fart, hvilket har at gøre med påvirkning af DNA/proteiner/hormoner/frie radikaler.

De seneste års forskning viser også, at ekstrem udholdenheds-sport er decideret sundhedsskadeligt, især hvis man ikke lever optimalt, hvilket meget få mennesker gør.

At leve optimalt betyder i denne sammenhæng at tilføre organismen den korrekte mængde makro-nutrienter, mikro-nutrienter, antioxidanter, phyto-nutrienter, væske, søvn/hvile i forhold til at eliminere den ophobede stress-påvirkning og den deraf følgende udskillelse af frie radikaler(oxidative ådselædere).

Kun visse professionelle sportsfolk(selv mange fuldtids-atleter lever ikke optimalt) og meget få seriøse motionister kan opretholde ovenstående med den nødvendige fokusering ved siden af alt andet i tilværelsen.

Mvh. Jon, JCH Ernæring & Træning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *