Goddag derude!

Jeg har oplevet udfordringer med et ustabilt computer-system i de seneste ti dage, men efter assistance fra en ekspert(tak til Brian fra Duet IT) og udskiftning af de nødvendige komponenter skulle systemet igen være driftsikkert.

Sikken lettelse og mange tak for jeres tålmodighed!

Det er blevet tid til endnu en rekord-opdatering, og selvom der er blevet forbedret flere rekorder på spin-cykel, så fokuserer vi i dette opslag på vægt-trænings-øvelser/styrke-stævne-rekorder.

I de seneste uger har vi oplevet en særdeles spændende duel i squat.

Hans-Aksel Nicolajsen(tilhører gruppen 30-35 år/190-195 cm/100 kg+) og Michael Bloch(tilhører gruppen 25-30 år/180-185 cm/95-100 kg) er de eneste som i øjeblikket har en minimums-belastning på 150 kg på stangen.

Dermed bliver Esben Bennedsen(20-25 år/175-180 cm/100 kg+), som har siddet tungt på førstepladsen i 1½ år, endelig udfordret.

Esben var “kun” 19 år, da han løftede de 150 kg.

Det lykkedes Hans-Aksel at gennemføre 2 x 150 kg i squat med godkendt dybde i sidste måned.

Han havde et ekstremt vellykket opspænd fra top til bund.

Ved at observere det overordnede tempo vurderede jeg efterfølgende, at der var 2 godkendte repetitioner tilbage i systemet.

Da han er begyndt at træne regelmæssigt igen efter en pause, aftalte vi en double i dagens top-sæt.

Måske Hans-Aksel bliver den første nogensinde til at gennemføre 5 x 150 kg i det nye forretnings-lokale?

Hans-Aksel har også rekorden i sub-max. konventionel dødløft uden hjælpemidler.

Første dag han møder op i trænings-lokalet efter en længere pause uden trænings-aktiviteter løfter han 90 kg x 23 repetitioner, for lige at teste udholdenhed og sub-max-styrke, så vi fik et indblik i hvor tung belastningen skulle være i det nye program.

Der var tre andre atleter til stede den dag, og det endte naturligvis med en intern konkurrence, hvor de inviterede mig til at deltage.

Jeg overlevede 14 repetitioner den dag.

De andre opnåede at gennemføre 16-19 repetitioner.

Hans-Aksel er en af meget få personer, jeg har samarbejdet med, som ikke mister megen styrke på trods af en længere pause.

I den anden ende af spektret befinder jeg mig selv, og hvis jeg ikke vedligeholder i tre-fire uger, så kan jeg knapt nok løfte min legemsvægt i squat og dødløft(og bio-mekanisk er jeg næsten bombet tilbage til 0), men så ved man i det mindste at regningen skal betales, hvis man ikke er dedikeret og vedholdende.

Hans-Aksel har i den seneste tid talt om at prøve med 100 kg, hvor rekorden i træning-lokalet er 23 repetitioner uden at slippe stangen.

Jeg har samarbejdet med Hans-Aksel i i kortere og længere perioder siden 2011, hvor det primære fokus var genoptræning af ryggen(uden at glemme helheden) efter en operation(diskusprolaps).

Han møder op til fælles-træning/mini-styrke-stævne senere denne eftermiddag, og jeg glæder mig meget til et gensyn.

Andenpladsen, og flere af de andre top-ti placeringer på dén rekord-liste tilhører Steffen Christesen(tilhører 25-30 år/190-195 cm/95-100 kg), som tidligere på året gennemførte 16, 17 og 19 repetitioner med 100 kg på stangen.

Steffen var ligeledes den første til at opnå minimum et minut(64 sekunder) i statisk hold med 2 x 52 kg håndvægte til udmattelse.

Præstationen har han siden forbedret(71 sekunder), og det rækker til en samlet andenplads.

Steffen har en exceptionel grebs-styrke, som naturligvis er en stor fordel i den slags discipliner.

Kun Michael Bloch med 76 sekunder har holdt håndvægtene i længere tid før grebs-styrken svigtede.

Michael Bloch blev tidligere på året den første til at gennemføre 5×5(5 sæt x 5 repetitioner i squat med belastningen 130 kg.

Jeg er stor tilhænger af, at man fokuserer på varigheden af ens træning, så man ikke spilder tiden og yder den bedst mulige præstation dagsformen tillader.

Michael var hurtig til at adoptere dette vigtige koncept med meget imponerende resultater som følgevirkning.

Michael havde gennemført opvarmning med krops-vægt, tre opvarmnings-sæt og de 25 arbejds-repetitioner med 130 kg på 11 minutter og 47 sekunder.

11 minutter og 47 sekunder!

Det er simpelthen en enestående bedrift!

Michael møder også op til fælles-træning/styrke-stævne i dag, og jeg glæder mig ligeledes til at byde ham velkommen.

Bonus-oplysning!

En dag fik Michael lyst til at løbe en tur.

Han har en rute på fem km, som han foretrækker.

Efter at have trænet efter ovenstående trænings-program(inklusive andre øvelser) i tre måneder overraskede han sig selv ved at gennemføre ruten 2 minutter hurtigere end “gennemsnits-tiden” på en almindelig løbedag.

21 minutter tog det at gennemføre ruten, som han som regel gennemfører på lige over 23 minutter.

Han havde ikke løbet en eneste tur i løbet af de tre måneder!

Michael understreger, at han ikke ville have opnået de fremragende resultater uden den omfattende livsstils-omlægning(mere energi/produktivitet, forbedret søvn/restitution/indtag af væske/tilskuds-produkter efter behov/selv-udvikling), som han har fokuseret på ved siden af træningen.

Det er jeg ekstremt glad for, at han altid husker at sige, når folk spørger ham om hvordan han har opnået de imponerende resultater siden juni 2016, hvor vi mødtes første gang.

Der er flere opdateringer på vej!

Både Torsten Vestergaard og John Holdt har formået at forbedre ikke bare personlige rekorder, men gruppe-rekorder og årets hidtil bedste resultat.

Derudover kan jeg endelig få offentliggjort de kommende foredrag, styrke-stævner og seminarer!

Glæd jer til spændende læsning!

Jeg ønsker jer alle en fabelagtig efterårsdag med livsglæde og begejstring!

Mange økologiske sundheds-hilsener –

Jon, JCH Ernæring & Træning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *