Fedtet i økologisk mælk og kød er sundere end i konventionelle produkter.

Det konkluderer britiske forskere i det hidtil største studie på området.

Vælger du økologisk kød og mælk, får du cirka 50 procent flere sunde omega-3-fedtstyrer, end hvis du vælger ikke-økologiske produkter.

Det konkluderer forskere fra Newcastle University i England, som står bag den hidtil mest omfattende gennemgang af de undersøgelser, der er lavet på området.

Resultaterne er netop blevet publiceret i det anerkendte British Journal of Nutrition.

Her fremhævede britiske forskere især fedt-fordelingen i økologisk kød som en klar fordel for vores sundhed.

Forskerne har gennemgået 196 undersøgelser fra hele verden, som sammenligner nærings-indholdet i henholdsvis økologisk og konventionel mælk og 67 tilsvarende artikler om økologisk kød kontra ikke-økologisk kød.

Svært at få nok Omega 3

– Omega-3-fedtsyrer er forbundet med en reduktion i forekomsten af hjerte-karsygdomme, forbedret neurologisk udvikling og funktion samt et bedre immun-forsvar, siger Chris Seal, professor i fødevarer og ernæring ved Newcastle University, i en presse-meddelelse og fortsætter:

– Men det er svært at få nok omega-3-fedtsyrer gennem den typiske vesteuropæiske diæt. Vores undersøgelse tyder på, at et skift til økologi vil bringe os et stykke ad vejen mod at forhøje vores indtag af de vigtige nærings-stoffer.

Flere danske forskere tager dog resultatet af undersøgelsen med forbehold.

Mælk og kød kan aldrig blive vores primære kilde til omega-3-fedtsyrer, påpeger eksempelvis Lotte Lauritzen, der er lektor i international ernæring ved Københavns Universitet, overfor videnskab.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *