Goddag, kære sundheds-interesserede!

 

Frygten for forandring skræmmer ofte, og graden af utryghed er afgørende for, om det enkelte individ formår at omsætte de gode intentioner til handling.

Mange har en idé om hvad omlægnings-processen indebærer(baseret på omverdens informationer og tidligere erfaringer), men det kan være svært at opstille en optimal prioriterings-liste.

Det er netop dét, som jeg assisterer mennesker med!

Når man udarbejder en prioriterings-liste, en overordnet strategi, så opnår man en markant forbedret udnyttelse af ens tid/indsats, hvilket gør man ikke spilder tiden, og dét er netop hovedårsagen til at mange kontakter mig.

Indsatsen skal give maksimalt afkast, og hurtigst muligt, hvilket er særligt vigtigt for nybegyndere.

Hvis du er nybegynder, og gerne vil i gang med en livsstils-omlægning på egen hånd, så begynd med nedenstående fire fokus-punkter.

Når du lærer at integrere disse fire punkter i din tilværelse, så garanterer jeg, at du vil opleve mere energi, bedre søvn, færre dage med hovedpine og eventuelle fordøjelses-udfordringer vil høre fortiden til.

Når jeg bevidst vil udfordre folks brug/overforbrug af elektronik(for mange er der tale om en decideret afhængighed af elektronik), eksempelvis til et foredrag, så stiller jeg følgende spørgsmål.

“Er det tingen der ejer dig, eller dig der ejer tingen?”

Du skal ikke samle på ting, men på oplevelser(dine egne og i samvær med andre).

Dine hensigter og dine handlinger skal forenes.

 

Nedenstående punkter(vejledning/anbefalinger) vil hjælpe dig med at opnå en bedre balance i dit liv.

 

Øvelse nummer 1 fokuserer på din mentale tilstand:

 

Sluk din telefon i 30 minutter(læg den i en skuffe), og sæt dig på græsset i din have, så din hjerne holder fri.

Det er særdeles skadeligt at være tilgængelig hver eneste time af hver eneste dag, og disse konstante distraktioner(lys og lyde) sender et stærkt stress-signal til dit autonome nervesystem, som stjæler dine immunitets-ressourcer.

Forskning viser, at samfundgruppen med de største udfordringer i forhold til brug af elektronik er personer født i 1984 eller yngre(nyere statistik viser desværre også, at mange senior-borgere har et stort forbrug/overforbrug).

Når du har fundet et sted i din have(en skov/en park), så fokusér på dit åndedræt(begynd med fem dybe vejrtrækninger/fem udåndinger), og observér efterfølgende de mange mindeværdige natur-fænomener, som foregår overalt omkring dig.

Jeg kommunikerer med alt levende, hvilket gennemstrømmer mig med vitalitet, barmhjertighed og en stærk følelse af samhørighed.

Jeg er ét med dét, som menneskeheden kommmer fra, og jeg krammer gerne vegetation og træer i vores have.

Vi bruger naturligvis ikke kemiske bekæmpelsesmidler på vores grund, og vi er tilmeldt det officielle Giftfri Have-register.

Det er ekstremt nyttigt at have en mobilfri zone eller et tidsrum, hvor du/I(husstandens medlemmer) ikke bruger din telefon/jeres telefoner.

Jeg bryder mig ikke om løftede pegefingre, men jeg kan ikke tolerere at børn bliver ofre for forældres bekvemmelighed.

At gøre det letteste, er ikke altid det rigtige at gøre.

Lad ALDRIG børn bruge elektronik inden sengetid!

Hvis det i begyndelsen gør dig for utryg at slukke din telefon, så begynd med at aktivére fly-funktion(denne funktion er min absolutte favorit).

Læs bøger, blade eller spil kort, skak eller boldspil, hvis I mangler en familieaktivitet i det elektronikfri tidsrum.

Fællesskab med berøring og øjenkontakt er sundhedsfremmende, og kan ikke erstattes af 2.000 “venner” på de sociale medier.

 

Øvelse nummer 2 fokuserer på din fysiske tilstand:

 

Gå en tur på 30 minutter i naturomgivelser/gerne i en skov eller lav småprojekter i din have/i dit drivhus/i din køkkenhave.

Vi mennesker bør i langt højere grad prioritere at være udendørs(det er terapi/naturligt lys/solen/vegetation).

Børn og unge mennesker har aldrig haft så begrænset et kendskab til andre levende væsener som i dag.

Undlad venligst at programmere dit barn til at være bange for insekter, padder, øgler og pindsvin.

Blot fordi du blev forskrækket af at se “Dødens Gab” for 30 år siden, så behøver du ikke lære dit barn, at alle andre livsformer er ude på at æde dig/skade dig og dit afkom.

 

Øvelse nummer 3 fokuserer på din emotionelle tilstand:

 

Jeg vil anbefale dig at påbegynde en sundheds-journal/sundheds-dagbog.

I din journal noterer du dagligt hvad du er taknemmelig for, hvad har du opnået, og hvad du, som aktiv deltager, vil forbedre.

Allerede tidligt i år 2012 begyndte jeg at lave noter om min søvn, men en mere omfattende sundheds-dagbog påbegyndte jeg først i forlængelse af cancer-diagnosen.

Jeg har i dag en indre kerne af livskraft(selv-indsigt/selv-erkendelse).

Min livskraft sørger for mig, så længe jeg sørger for livskraften med med adfærd og mine livsstils-vaner.

Livskraften holder ikke mørket væk, men sørger for, at jeg ikke bliver opslugt af mørket(man bliver udfordret i perioder, og sådan er livet).

Da jeg lærte at omfavne min sårbarhed, blev jeg øjeblikkeligt stærkere.

Jeg var ikke længere bange for at fejle, og mine mangeårige emotionelle blokeringer(følelsesmæssig forstoppelse) fik jeg gjort op med over tid.

Tilgiv dig selv for eventuelle fejltagelser hver eneste dag!

Læs gerne nedenstående personlige beretning.

Min personlige rekord i løbet af 5 minutters sprint på spin-cykel var i flere år 4,6 km.

Jeg havde programmeret mig selv til at overtage dén holdning/dén kendsgerning, at jeg, uanset adfærd og vilkår, aldrig ville forbedre distancen.

Fire uger efter cancer-diagnosen(såret var helet) kunne jeg genoptage mine trænngs-aktiviteter.

Jeg havde glædet mig til træningen, men havde en forventning om at alt var tabt, og at det ville blive pokkers hårdt at indhente det tabte.

Efter tre træninger(ti dages træning) var jeg tilbage på 4,4 km.

Jeg vidste ikke så meget om cancer-celler på dette tidspunkt, men efter hjemkomsten læste jeg lidt om, at de ikke tåler stress særlig godt.

Jeg er den pro-aktive type, som har brug for at gøre noget, jeg har brug for at være aktør/medspiller i et forløb.

Det blev vendepunktet!

Jeg ændrede tankegang/holdning/overbevisning, og tænkte på hvor mange cancer-celler jeg kunne eliminere ved at træne meget hårdt, men kortvarigt.

Mit udgangspunkt hver eneste træning var, at jeg skulle sende et særdeles stærkt signal til eventuelle tilbageværende cancer-celler om, at i min krop, var der ikke plads til cancer-celler.

Ugen efter opnåede jeg distancerne 4,5 km og 4,6 km.

To dage senere opnåede jeg distancen 4,7 km!

Ny personlig rekord!

Opløftende!

Pludselig begyndte jeg at tænkte om det “uopnåelige mål 5,0 km på 5 minutter” kunne blive til virkelighed.

Jeg begyndte at glæde mig til hver dag, så jeg kunne udvikle mig på så mange fronter som muligt.

Jeg lærte at mestre egenomsorg(processen er livsvarig), selv-kærlighed, at være i balance, at leve i harmoni med sig selv og omverden, tilgivelse(frigøre sig fra fortidens hændelser/selvmedlidenhed), selvopholdelsesdrift/livskraft, og at give sit bedste hver dag(jeg programmerede mig selv over tid).

Jeg var nu langt mere dedikeret(på dette tidspunkt var der stadig uro i mig/jeg forsøgte at finde plads til tankerne om et eventuelt tilbagefald og døden).

Når jeg skuer tilbage, så er jeg særdeles glad for, at jeg fik elimineret den “gamle, skrøbelige Jon”.

Den “gamle Jon” var selvbegrænsende i tankegang, og han valgte en sti i livet med konstant mørke, med daglige konflikter.

Den “gamle Jon” havde begrænset modstandskraft/livskraft på grund af en udpræget tendens til selv-sabotage(skyld og skam som åd ham op indefra).

Dét den “gamle Jon” opfattede som særdeles hård, udmattende træning, opfatter jeg i dag som en søndagsudflugt.

Alt dette skriver jeg ikke for at prale, være selv-forherligende og arrogant.

Jeg deler det med jer af dén årsag, at hvis jeg kan forvandle mig som ovenfor beskrevet, så er det muligt for stort set alle mennesker, også inden man står ved kanten til afgrunden.

Jeg er et ganske ordinært menneske, men min tankegang, min daglige fokusering på egenomsorg, selv-ansvar og dedikation får mig til at fremstå som ekstraordinær.

Jeg har hjulpet flere mennesker med at opnå en tilsvarende selv-udvikling(og et selv-involverings-skema/en sundhedsdagbog har været et uvurderligt redskab i processen).

Efterstræb at være den bedste udgave af dig selv hver eneste dag, og det kan du først være, når du har lært at stille dig selv de rigtige spørgsmål.

De fleste skal begynde med “Hvem er jeg?”

Hvilke værdier, holdninger og overbevisninger står jeg for, og hvordan er jeg endt hér?

Da min familie var kørt hjem efter hospitalsbesøg i forlængelse af operationen, var der to spørgsmål, som blev ved med at dukke op i mine tanker.

“Hvad bliver du husket for, hvis du skal dø, Jon?”

“Hvad har du opnået med dit liv, Jon?”

Jeg var 34 år, og vores datter, Elisabeth, var 3 år på dette tidspunkt(foråret 2013).

Disse to eksistentialistiske spørgsmål blev vendepunktet for mig(i forlængelse af operationen var der ti dages ventetid, før den endelige dom i forhold til cancer-spredning blev fremlagt for os).

Jeg indgik en aftale med mig selv om, at hvis en cancer-spredning ikke havde fundet sted, at hvis jeg blev tildelt en ekstra mulighed for at leve et anderledes liv, så måtte jeg først og fremmest ændre min selv-opfattelse, mine adfærds-programmer og lære at leve med min fortid, og ikke i min fortid.

Jeg har nu været i gang med mit personlige selv-udviklings-forløb i 5½ år(mit personlige cancer-forløb i Odense sluttede i maj i år), og jeg har nu indset, at dette er en livsvarig lærings-proces(indsamling af erfaringer/videreformidling), hvilket er opløftende, for så er det aldrig for sent at begynde.

 

Øvelse nummer fire fokuserer på at give dig overskud:

 

Tilstrækkelig kvalitetssøvn(den dybe søvn, hvor regenerering finder sted) er uvurderlig, og der kan ikke forhandles om dette emne.

Gå i seng på samme tidspunkt(hvis muligt), så programmerer du dit system til at vågne på samme tidspunkt(investér i en optimal belysning for øjnene/læs i en bog).

Sov i et mørkt rum uden elektronik(selv et lille blink registrerer øjet/hjernen/hormon-systemet).

Hvis du nedprioriterer søvn, for at få tid til andre forlystelser, så er du enten begrænset begavet eller også vil du blot sikre dig, at du får brug for din sundheds-forsikring, hvis du har en sådan(spædbørnsfamilier og personer med natarbejde er undtaget).

Uden tilstrækkelig søvn påvirker du alt i dig(tarmbakterier), og omkring dig, i negativ retning.

Blodsukker-reguleringen bliver forringet og din risiko for en cancer-diagnose(andre sygdomme) stiger.

Bliver det lettere at sige nej til fristelser, når du er udmattet?

Nej, din vilje/disciplin er begrænset, og når du har ædt fem burgere og dén king size Toblerone til dessert, så får du det elendigt, og du får så dårlig samvittighed, at du er tæt på selv-destruktion.

At være sammen med ligesindede mennesker, er en af de vigtigste foranstaltninger i dit liv, i forhold til at opretholde overskud og energi.

Tillad ikke dig selv at deltage i “giftige relationer/bekendskaber/aktiviteter”, som stjæler din livskraft.

Ny forskning viser, at det øger risikoen for cancer at indtage større måltider under to timer inden sengetid, så planlæg dit indtag fornuftigt(fokusér på at have naturlige fødeemner i hjemmet i stedet for fristelser).

Undlad at træne hårdt for sent om aftenen(hvis du kan), da dette sender et “forstyrrende” signal i forhold til at falde til ro inden sengetid.

 

I en fremtidig artikel vil jeg lære dig om et koncept, som jeg opfandt i forlængelse af cancer-diagnosen.

Den ekstremt nyttige “Du-passer-bare-din-egen-tallerken-modellen”.

Modellen er en instruktions-manual, så du kan lære at begå dig i sociale sammenhænge, uden at du føler dig forpligtet til at indtage fødeemner, som ikke har lyst til.

 

Kontakt mig for assistance, hvis du føler, at du er strukturløs i dit liv, for ingen har fortjent at leve sådan.

 

Jeg håber meget på, at du fandt indholdet nyttigt, og du er velkommen til at dele materialet, så vi kan hjælpe flest mulige mennesker med at forbedre deres sundhed!

 

Må du opleve en fredsommelig sensommerdag!

 

Mange økologiske sundheds-hilsener –

Jon, JCH Ernæring & Træning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *