Oprettet af JCH man, marts 24, 2014 22:23:22

Dagens træning havde følgende indhold:

Generel opvarmning på motionscykel 4 min./belastnings-trin 3.

Overkrops-opvarmning m. pind/håndvægte.

Derefter sumo-dødløft, som altid, med dobbelt overhåndsgreb.

Det har siden begyndelsen af marts, forudsat at alt forløb optimalt i squat, været min plan at igangsætte dødløft-træningen i dag.

Jeg har savnet min favorit-disciplin for bagkæden, underarmen og grebstyrken, sumo-dødløft.

De seneste måneder har jeg fokuseret på at genvinde et acceptabelt styrkeniveau i squat, hvilket, i forhold til mit udgangspunkt, er lykkedes.

Resten af år 2014, vil jeg forsøge at genvinde så meget af mit “gamle” styrke-niveau i squat og dødløft som muligt.

Det er min overordnede målsætning at blive lige så stærk som jeg var, dog ønsker jeg ikke at opnå samme kropsvægt.

Da jeg var stærkest vejede jeg 110,6 kg(dokumenteret), men jeg har vejet 112-113 kg, da jeg var tungest med en fedt% omkring 17%.

Efter mit alvorlige cykelstyrt(maj 2012/håndled & knæ) kunne jeg ikke opretholde muskelmassen, fordi jeg ikke kunne vægttræne fra maj-oktober 2012.

Sideløbende med den manglende vægttræning trænede jeg(fra marts-august 2012) intensivt med en klient for at være i form til at gennemføre Århus-København(Danmarks længste cykelløb).

I tidsrummet fra maj 2012 til vi havde gennemført Århus-København d. 1/9 reduceredes min kropsvægt fra 99,8 kg til 88,3 kg.

Jeg genoptog vægttræningen igen en uge efter Århus-København, men trænings-rytmen/frekvensen blev særdeles mangelfuld på grund af hensyntagen til håndled/knæ som voldte mig store problemer hver gang belastningen nåede et sub-maksimalt niveau i den øvre ende.

Jeg mærkede opmuntrende fremskridt i forhold til håndleddet i foråret 2013, mens knæet endnu ikke tillod hverken squat eller dødløft med en nævneværdig belastning.

Efterhånden forløb træningen med en godkendt frekvens, omend ikke med de ønskede styrkefremskridt, men efter en længerevarende behandling for betændelse i bitestiklen, modtog jeg en testikelkræft-diagnose i april 2013.

Efter en længere pause for at eliminere risikoen for sportsbrok i lysken efter operationen påbegyndte jeg endnu en gang min vægttræning i forsommeren 2013, dog uden egentlig målsætning.

Jeg vejede 90 kg den gang, men efter jeg har genoptaget vægttræningen med den dertilhørende passion, dedikation, taknemlighed og oprigtig ydmyghed (fra december 2013 til i dag) er vægten øget og har stabiliseret sig omkring 93-94 kg.

Dagens volumen og intensitet i sumo-dødløft:

50 kg x 10 reps, 50 kg x 10 reps, 50 kg x 10 reps., 60 kg x 8 reps., 70 kg x 6 reps., 80 kg x 4 reps., 90 kg x 2 reps., 100 kg x 1 repetition for at føle greb-styrken til belastningen.

Derefter en triple 100 kg x 3 repetitioner og en double 100 kg x 2 repetitioner.

Udstrækning.

Varighed af dagens trænings-aktiviteter: 24 min.

Udmattelsesgrad: 7

Det forløb nogenlunde i dag, selvom jeg havde problemer med at finde den helt optimale bio-mekaniske-opstilling, hvilket påvirkede opspændet negativt.

Lad os se hvor stor regningen bliver i forhold til DOMS i bagkæden, selvom jeg ikke stod med ultrabred stand.

Der er rigeligt at arbejde med i den kommende tid, men det er glædeligt at have genoptaget dødløft-disciplinen, og det er trods alt det væsentlige at fokusere på.

Må I alle opleve en mindeværdig træningsuge!

De venligste sundheds-hilsener –

Jon, JCH Ernæring & Træning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *